header-2
Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen

Bereikbaarheid Beatrixhaven

Vanaf het water is de Beatrixhaven bereikbaar via het Beatrixkanaal. Dit kanaal is een aftakking van het Wilhelminakanaal en loopt van Best (kr. 50) in zuidelijke richting naar Eindhoven. Na ruim 6 km vanaf Best vindt u aan bakboord de haven.

Van en naar Eindhoven is het Beatrixkanaal, het Wilhelminakanaal en de Zuid-Willemsvaart tot aan 's-Hertogenbosch bevaarbaar voor koppelverbanden met een lengte van 110m en een breedte van 7,20m. Deze schepen zijn beperkt manoevreerbaar en voor gebruikers van deze kanalen is het dus opletten. De gemeente Eindhoven heeft de app Beatrixkanaal beschikbaar, waarmee actuele informatie over het scheepvaartverkeer op het Beatrixkanaal kan worden verkregen.

De app is voor uw telefoon beschikbaar en middels onderstaande knoppen te downloaden.

App voor IOS

App voor Android

Bij het kantoor van de havenmeester bevindt zich een display, waarop het resultaat van de app te bekijken is.

Aan de landzijde is het haventerrein afgesloten door een hekwerk. Hierin is een toegangspoort opgenomen. Elk lid kan bij de havenmeester een sleutel van deze poort verkijgen tegen betaling van een borg. Bij opzegging van het lidmaatschap is het verplicht de sleutel in te leveren bij de havenmeester. U krijgt dan de betaalde borg terug.
Normaliter wordt de poort in de ochtend door de havenmeester geopend. In de avond wordt de poort gesloten door de aanwezige beheerder van het clubgebouw of door de havenmeester, in het geval dat het clubgebouw die dag geen opening heeft. Als u als lid een gesloten poort aantreft, dan opent u deze met Uw sleutel en sluit u hem na gebruik direct weer af.

Het haventerrein is tijdens openingsijden toegankelijk voor leden, passanten en bezoekers van het clubgebouw. De weg naar de haven en de stallingterreinen zelf zijn afgesloten met slagbomen. Hiervoor hebben de leden een pasje nodig, dat bij de havenmeester tegen betaling aangeschaft kan worden.  Dit pasje is eigendom van het lid. Bij beëindiging van het lidmaatschap wordt de autorisatie uit het toegangssysteem gehaald en kan het pasje niet meer gebruikt worden.
In principe wordt er per lid slechts één sleutel en één pasje verstrekt.

© Copyright 2018 - 2024

Eindhovense Jachten Vereniging Beatrix

Alle rechten voorbehouden